lauantai 30. huhtikuuta 2016

Gluteenittomat churrot ja Nutelladippi

Vapun kunniaksi tuli tehtyä churroja!
Churrot on kivaa vaihtelua munkeille ja niiden kanssa sopii makeat dipit. Nutelladippi on ehdoton suosikkini!


Churrot
2 1/2 dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
1 tl vanilijasokeria
2 1/2 dl gluteenittomia jauhoha (Fin Mix)
3 kpl kananmunaa

Paistamiseen öljyä
Sokeria pinnalle

Mittaa voi, suola, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot sekaan koko ajan sekeoittaen. Ota kattila pois liedeltä.
Vaahdota kananmunat kevyesti ja lisää taikinan joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärki pois.

Kuumenna öljy. Noin litra öljyä riittää.
Kokeile pienellä määrällä taikinaa että öljy on tarpeeksi kuumaa. Pursota muutama churro kerrallaan öljyyn ja paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta paistetut Churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle. Sokeroi lämpiminä.

Churrot on parhaimmillaan tuoreina ja vielä hieman lämpiminä.

Nutelladippi
1 prk Nutellaa myös muut maapähkinäleviteet käy
2 dl kuohukermaa

Laita Nutella kulhoon ja kaada kuohukerma päälle. Sekoita haarukalla tasaiseksi.



Dippaa churroja nutelladippiin ja nauti!



Hyvää Vappua kaikille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti