maanantai 4. huhtikuuta 2016

Täydellinen pulledpork

Pitkästä aikaa tuli tehtyä pulledporkia. Muutama kerta tullut tätä herkkua tehtyä ja alkaahan niitä makujakin uskaltaa kokeilla muitakin kuin suola ja pippuri.

Pulledpork onnistuu jokaiselta kotikokilta eikä vaadi suurta ajattelutyötä. Tämän voi laittaa jo aamusta valmistumaan niin lounaalla saa herkullista lihaa!

Lihaan tulee parhaat maut jos se on ollut ainanin yön yli marinoitumassa. Marinaadin voi helposti tehdä itse tai ostaa valmiiksi marinoidun lihan.

Marinaadeja voi tehdä ihan "miun maun mukkaan". Netissä on monta hyvää ohjetta myös!

Jos ei marinadia halua tai ehdi tehdä, lihan voi hyvin maustaa tekovaiheessakin!



Ohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Nosta kassler uunivuokaan. Jos lihan pinnassa on paljon läskiä, kannattaa sitä ottaa pois.
Paista kasleria uunissa 30 minuuttia ja lihan pinta ruskistuu.
30 minuuttia uunissa ollut liha ennen folioilla peittämistä.


Laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Laita lihan pintaan suolaa ja pippuria sekä muita haluamiasi mausteita.Laita liha folion sisään ja rypistä se kiinni ja laske vuokaan takaisin. Peitä liha päältä vielä toisella foliolla.

Folioilla peitetty kassler.

 Nosta vuoka uuniin ja anna lihan olla uunissa 4 tuntia. Pitkä kypsytys takaa lihan hajoavuuden ja tekee lihasta mehevän.

Kun liha on ollut 4 tuntia uunissa, nosta vuoka pois. Folion sisälle on kertynyt lihasta nestettä, joten valuta neste pois vuuasta. Poista foliot.
Neljä tuntia uunissa ollut liha. 


Nosta tässä välissä uunin lämpötila 225 asteeseen. Revi liha esim puulastan avulla. Kun liha on revitty laita sekaan esim BBQ kastiketta, yrttisuolaa ja muita mausteita ja sekoita hyvin. Tasaa pulled pork vuokaan ja laita vielä 15minuutiksi uuniin, jotta revitty liha saa hieman rapeaa pintaa ja maut muhivat kunnolla.

Valmis, revitty pulled pork.


Tarjoile vaikka leivällä, salaatissa tai lohkoperunoiden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti