lauantai 19. marraskuuta 2016

Vihdoin ne onnistui!! Gluteenittimat letut

Erikoisruokavaliot: gluteeniton, laktoositon, low fodmap

Okei, täällä blogissa on ollut hieman hiljaista viimeaikoina. Leipominen on jäänyt vähän vähemmälle viimeaikoina mutta nyt joulun lähestyessä siihenkin tulee muutos!

En ole lähes kolmeen vuoteen syönyt lettuja kun ruokavalio vaihtui gluteenittomaksi ja noin vuosi sitten low fodmapiksi. Monta kertaa olen kyllä yrittänyt mutta ei ne ole pysynyt kasassa.

Tänään taas päätin kokeilla ja käytinkin parasta vohvelitaikina reseptiä ja voi mikä riemu ja onnistumisen tunne tulikaan,  kun ne letut pysyi kasassa ja oli herkullisia!

Jaan nyt teillekkin tämän takuuvarman ohjeen, joka käy lettuihin ja vohveleihin!

Ohje
50g laktoositonta voita
2 kpl kananmunaa
3 dl laktoositonta maitoa
2-3 rkl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin Semperin Finmixiä)
1 tl leivinjauhetta

Ensin sulata voi mikrossa ja anna sem jäähtyä. Mittaa maito ja kananmunat kulhoon ja sekoita, joko säkhövatkaimella tai vispilällä tasaiseksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa taas. Mittaa jauhot ja lisää leivinjauho niihin. Lisää jauhot taikinaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Kun taikina on tasaista, lisää siihen sulatettu voi ja sekoita hyvin.
Taikinan suolaisuutta ja makeutta voi säädellä ihan mielensä mukaan.

Laita valmis taikina tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi- tunniksi.

Taikina on suht paksua tämän jälkeen mutta se on taikinan salaisuus! Jos se kuitenkin tuntuu liian paksulta, voit lisätä taikinaan hieman maitoa.

Paista letut pannulla voissa siten, että molemmat puolet saa kauniin ruskean värin.

Herkuttele sokerilla, hillolla, marjoilla tai vaikka jäätelöllä! Nämä on myös herkkuja sellaisenaan ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti